Direct naar info voor:

Leerling en ouder

Wilt u als ouder dat uw kind extra steun krijgt van een thuismentor? Praat hier dan over met de leerkracht of begeleider op de school van uw zoon of dochter. De school kan uw kind, in overleg met u, aanmelden bij de School’s cool Twente. Zelf aanmelden is helaas niet mogelijk, dat kan alleen via een verwijzer.

Ben jij een leerling?

Als je naar school gaat, kan het fijn zijn, om naast je ouders, iemand te hebben die je op weg helpt, zodat je goede cijfers haalt. Jouw School’s cool mentor komt elke week, speciaal voor jou, één tot anderhalf uur bij jou thuis. Jullie oefenen dan met zelfstandig werken en huiswerk plannen. Als je iets niet snapt krijg je uitleg of tips om zelf het antwoord te vinden. Je kunt je mentor altijd om raad vragen. Ook als je bijvoorbeeld ruzie hebt op school of je niet op je gemak voelt. Soms valt er ook vast te lachen of gaan jullie een keer op stap. Je mentor kan met jou zoeken naar een leuke hobby of sport, want ook dat is belangrijk voor je schoolresultaten.

Bent u een ouder?

Een thuismentor helpt uw zoon of dochter met allerlei schoolzaken. School’s cool zoekt een geschikte thuismentor. De thuismentor doet dit vrijwillig. Hij of zij komt bij u thuis en heeft zo altijd contact met u. U houdt de verantwoordelijkheid voor uw kind. Als u wilt kan de thuismentor u steunen in het contact met school. De mentor vraagt altijd eerst uw toestemming voor  overleg met school. Goede resultaten zijn belangrijk, maar het allerbelangrijkste is dat uw kind goed in zijn of haar vel zit. Dat heeft sowieso een goede invloed op de resultaten.

Leerlingen basisonderwijs

Voor kinderen is het soms fijn om iemand te hebben die ze op weg kan helpen. Onze vrijwillige mentoren zetten zich graag voor deze leerlingen in. Leerlingen uit groep 8 kunnen hiervoor aangemeld worden. 

Leerlingen voortgezet onderwijs

Ook leerlingen die al een tijdje op de middelbare school zitten kunnen soms een steuntje in de rug gebruiken. Voor hen is er het voortgezet onderwijs programma.